Opprette oppgaver/annet arbeid

Ønsker man å opprette en oppgave til en eller flere lærere, som f.eks. kontaktlærertime eller felles foreberedelse i et team, som enten skal kunne planlegges i de ansattes timeplaner, eller kun opprettes for å telles i oppgaveoversikten, kan man enkelt gjøre dette fra fag- og lærerfordelingen som man finner under menypunktet 'Planlegging'.

Når man trykker på 'Oppgaver' i høyre side, som markert på bildet, får man muligheten til å opprette det vi i Docendo kaller for 'oppgaver'. Dette vil typisk dreie seg om ikke-undervisningsrelaterte aktiviteter, og man kan her velge om oppgaven man oppretter skal tilhøre og opprettes i en eller flere læreres kalendere, eller en annen kalender, som f.eks en møte- eller tilsynskalender.

Dette er innstillingene man kan redigere for hver oppgave, her har vi krysset av for at oppgaven kan timeplanlegges. Det innebærer at oppgaven vil dukke opp i fagoversiktene i de kalendrene man koblet oppgaven til, og dermed kan dras inn i timeplanene og planlegges.

Her kan man velge en eller flere lærere, velge hva slags oppgave/fag det skal være og kategoriseres som, legge til årstimer, standard lengde, og hvis oppgaven skal timeplanlegges, kan man velge hvor oppgaven skal opprettes; i lærernes kalender eller i en annen kalender.

Her har vi opprettet en kontaktlærertime til skolens kontaktlærere, med 38 årstimer, som skal kunne planlegges i hver av lærernes kalendere:

Oppgaven blir da synlig i listen:

Man kan også finne disse 38 timene i oversikten til hver lærer i fag- og timefordelingen under den kategorien oppgaven er opprettet, her som 'Øvrige oppgaver':

Går vi til denne lærerens kalender, finner vi igjen 'kontaktlærertime' i oversikten, som ved behov kan planlegges i timeplanen herfra.

Uavhengig av om man har har krysset av for at en oppgave kan timeplanlegges eller ikke, vil man finne oppgaven og timene i lærerens oppgaveoversikt: