Introduksjon til klassetimeplaner

Klassenes timeplaner i Docendo finner du under 'Klasser' i menyen på venstre side. Her finner du også knappen for å opprette en ny klasse

Her kan man også velge å opprette flere klasser på en gang. Hører skolen din til barne- eller ungdomstrinnet kan du med fordel ta i bruk import av fag og timetall fra Udir. For å opprette flere klasser, følg trinnene under.

1. Skriv navnet på hver klasse på hver linje
  2. Hvis du ønsker å opprette klassene med fag og timetall fra Udir, skal du velge klassetrinn ved siden av klassens navn.Når du holder musepekeren over de forskjellige klassetrinnene vil du kunne se hvilke fag og timetall som vil importeres.
  3. Når du har skrevet inn alle navnene på klassene, og evt. valg tilsvarende klassetrinn, trykker du på "Opprett" nederst i høyre hjørne.

Klassene er nå opprettet og synlige under "Klasser" i menyen. Trykker du videre inn på en klasse, vil du nå kunne se at fagene er synlige på venstre side av timeplanen, hvis du valgte å importere disse. Utover dette er det i hvert fag markert et totalt timeantall for skoleåret og ett for hver uke, som automatisk teller ned når timene blir lagt inn i timeplanen.

For hvert fag kan du velge en rekke standardinnstillinger; hvem som er standardunderviser i faget, lokale, redigere timetallet for skoleåret, standard timelengde, farge i timeplanen og type fag. For å finne disse innstillinger skal du bare trykke på det aktuelle faget i oversikten.

Når du har gjort en endring og lagret, vil innstillingene (som f.eks. en lærer eller lokale) følge med videre hver gang du framover legger dette faget i timeplanen.

På de enkelte timene i timeplanen kan du gjøre endringer for den spesifikke timen ved å trykke på den, f.eks. hvis underviser, varighet eller lokale avviker fra standarden.