Standardinnstillinger for timer

For hvert fag i klassen har du muligheten til å velge og lagre en rekke standardinnstillinger; hvem som er fast lærer i faget, lokale/rom, antall timer i året, normallengde, type time og farge i timeplanen. For å finne disse standardinnstillingene trykker du enkelt på det aktuelle faget i oversikten til venstre.

Når du trykker på faget i oversikten, får du opp standardinnstillingene, her kan man redigere årsrammen, undervisere, rom, timelengde, fagets farge og fagtype. Man kan også legge til andre klasser i faget, for å blokklegge faget på tvers av klasser.

Legg særlig merke til de ulike fagtypene, som man kan lese mer om ved å holde musepekeren over spørsmålstegnene. Valg av fagtype har stor innvirkning på hvordan timene registreres, spesielt for læreren.

TIPS: Har du opprettet personalgrupper, kan du under 'Underviser' også legge til en personalgruppe til faget. Se eksempel nedenfor.

Når du har gjort en endring i faget vil innstillingene (f.eks. en lærer, rom eller timelengde) følge med hver gang du legger faget inn i timeplanen. Når timen legges i timeplanen har du også mulighet til å gjøre endringer til denne spesifikke timen som avviker fra standardinnstillingene. Dette gjør du ved å trykke på den aktuelle timen i timeplanen. Endringer her vil kun påvirke den aktuelle timen.