Opprette, aktivere og deaktivere skoleår

Timeplaner, andre kalendere, opptellinger, vikarpuljer mm. tilhører alltid et skoleår i Docendo. For at opprette, aktivere eller deaktivere et skoleår, skal du klikke på tannhjulet ⚙️øverst til høyre > 'Skoleår'.

Du kan opprette nye skoleår ved å klikke på pluss-ikonet, eller deaktivere/aktivere og endre varighet for skoleår ved å klikke på 'Rediger'.

Her kan man også velge om skoleåret skal være publisert til skolens elever og ansatte som ikke er administratorer (se mer om brukerrettigheter her). Dette kan man f.eks. bruke for å skjule planleggingen av det nye skoleåret før det er klart.
Hvis skoleåret er 'aktivt', vil man kunne finne det i klassemenyen og i timeplanene.

Se video om skoleår og skolerute her i forbindelse med planlegging av nytt skoleår: