Grupper - gruppering av ansatte

Med grupper kan du gruppere skolens personale.

Grupperingene kan du så senere bruke i forskjellige sammenhenger i Docendo, f.eks. kan du med ett klikk legge en personalgruppe (som alle lærerne på skolen eller et bestemt team) på en aktivitet. Grupper kan også med fordel brukes i vikarhåndteringens timeplanoverblikk, hvor du kan filtrere dagens overblikk etter bestemte grupperinger, og du kan også bruke grupperingen til å få et hurtig overblikk over bestemte personalegruppers timeplaner i timeplanoversikten. Grupperinger lages ved å gi brukerne 'taggs', hver bruker kan være med i flere grupper, altså ha flere taggs.

Nyttige grupperinger kan være fagkompetanser, trinnteam, lærer/assistent osv..

For å gruppere brukere:

1. Klikk på tannhjulet oppe i høyre hjørne, og deretter 'Grupper'
    2. Kryss av til venstre for brukernavnet til de brukerne som skal grupperes i samme gruppe:

3. Etter å ha krysset av for alle brukerne som skal grupperes, klikk på 'Legg til [tall]' i høyre hjørne. Hvis du allerede har opprettet andre grupper, vil navnet på     disse vises. Du kan velge en av de eksisterende gruppene, eller skrive inn et nytt navn på en gruppe, f.eks. 'Team 4.trinn'. Trykk så på 'Opprett tagg'.

Du har nå lagd en gruppe.

TIPS! Det kan være spesielt nyttig å opprette grupper for lærer-team som regelmessig har timer og andre aktiviteter sammen. Når et fag eller en time opprettes i en timeplaner, eller et møte i en møtekalender, kan man søke opp gruppens navn i feltet 'Underviser'. Når man så velger gruppen, istedenfor kun én bruker, vil hele gruppen kobles til aktiviteten.